2020 Sonbahar Yılına Damga Vuran 10 Anime Önerisi

Herkese merhaba umarım gününüz iyi geçiyordur bu yazıda sizlere sonbahar 2020 döneminde izleyip beğendiğim 10 animeyi önermek istedim umarım siz de izleyip beğenirsiniz. Eğer aralarında 2020 yılında izleyip beğendiğiniz ama listede bulunmayan animeler var ise yorumlarda belirtebilirsiniz.

Sonbahar 2020 Anime Önerileri

Sizlere keyifle izleyebileceğiniz 2020 yılına ait 10 anime önerisinde bulunduk. Umarım beğenirsiniz.

1-) Jujutsu Kaisen

 

Bölüm Sayısı: 24

Animenin Türü: Aksiyon, Şeytanlar, Doğaüstü Güçler, Okul, Shounen

MyAnimeList Puanı: 8,79

Jujutsu Kaisen
Jujutsu Kaisen

Jujutsu Kaisen Animenin Konusu:

Liseli bir genç olan Itadori Yuuji monoton hayatını doğaüstü güçler kulübünün odasında yada hastanede kalan dedesinin yanında geçirmektedir. Bu monoton hayat bir gün doğaüstü güçler kulübünün bir üyesinin lanetlerin kralı olarak bilinen Ryoumen Sukuna’nın parmağını bulmasıyla değişmeye başlar. Yuuji kendisini bir anda lanetlerin ve jujutsu büyücülerinin olduğu bir dünyada bulur.

Serinin animasyonları beni kendine hayran bıraktı açıkçası, özellikle dövüş sahnelerindeki kullandıkları müziklerle animasyonun uyumu çok güzeldi. Güç sistemi anime hakkında sevdiğim başka şeylerden birisi oldu iyi düşünülmüş ve anlaması çok karmaşık değil. Karakterlerin hepsini sevdim, ana karakterimiz Itadori Yuuji bana sorarsanız iyi bir ana karakter olmuş, yan karakterlerin ana karakterin yanında figüran olarak durmaması ve bir işe yaramaları hoşuma giden şeylerden birkaçıydı. Açılış ve kapanış şarkılarının hepsi dile dolanan türden şarkılardı hepsini sevdim. Kapanışlardan sonra çıkan kısa komik kesitler bölümlerden sonra iyi geldi. Kısaca toparlamam gerekirse eğer shounen animeleri seviyorsanız jujutsu kaiseni izlemenizi tavsiye ederim.

Jujutsu Kaisen Serinin trailerını izlemek isterseniz :

 

2-) Majo no Tabitabi

 

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Macera, Büyü, Fantastik

MyAnimeList Puanı: 7,56

Majo no Tabitabi
Majo no Tabitabi

Majo no Tabitabi Animenin Konusu:

Çocukluğunda ünlü gezgin büyücü Nike’nin kitaplarıyla büyüyen Elaina’nın küçüklüğünden beri en büyük hayali aynı Nike gibi bir gezgin büyücü olmak ve kendi maceralarını bir kitap haline getirmektir. Büyücü olmak için çeşitli yollardan geçtikten sonra Elaina sonunda evini gidecek belirli bir yeri olmadan terk eder. Yol boyunca çeşitli insanlarla ve onların çeşitli hikayeleriyle karşılaşır ve yol boyunca tüm yaşadıklarını seyir defterine yazar.

Anime her bölümde başka maceraları anlatıyor. Animeyi izlerken bazı bölümlerde sıkılsam da izlemeye değer olduğunu düşünüyorum belki siz izlerken hiç sıkılmazsınız.

Majo no Tabitabi Serinin trailerını izlemek isterseniz :

 

3-) Munou na Nana

 

Bölüm Sayısı: 13

Animenin Türü: Psikolojik, Shounen, Süper Güçler, Doğaüstü Güçler, Gerilim

MyAnimeList Puanı: 7,29

Munou na Nana
Munou na Nana

Munou na Nana Animenin Konusu:

20XX yılında Dünyanın etrafında “İnsanlığın düşmanı” olarak adlandırılan canavarlar ortaya çıkmaya başlar. Bu canlılarla başa çıkmak için doğaüstü yeteneklere sahip bir grup genç için gözlerden uzak bir adada bir okul açılır. Doğaüstü güce sahip kişilere “Yetenekliler” adı verilmiştir. Tüm bu “Yetenekliler” arasında “Yetenekli” olmamasına rağmen okula gelen Nanao Nakajima var. Nanao doğaüstü gücü olmadığı için sık sık zorbalığa uğrar fakat buna rağmen antrenmalarına devam eder. Bir süre sonra sınıfa iki adet transfer öğrencinin gelmesiyle birlikte olaylar gelişir. Bu hikaye İnsanlığın düşmanlarını akıl ve hileyle yenmeye çalışan karakterimizin hikayesi.

My hero academia izleyip beğendiyseniz, gizem çözmek üzerine olan şeylerden hoşlanıyorsanız ve iki farklı tarafın beyinlerinin kapışmasını izlemek hoşunuza gidiyorsa hiç beklemeden izlemeye başlamanızı öneririm.

Munou na Nana Serinin trailerını izlemek isterseniz :

 

4-) Yuukoku no Moriarty

 

Bölüm Sayısı: 11

Animenin Türü: Gizem, Tarihi, Psikolojik, Shounen

MyAnimeList Puanı: 7,99

Yuukoku no Moriarty
Yuukoku no Moriarty

Yuukoku no Moriarty Animenin Konusu:

19. yüzyılın sonlarına doğru Britanya İmparatorluğu dünyaca bilinen bir güç haline gelmişti. Sınıfsal ayrımlardan dolayı asiller yönetimin üst kısımlarında yer alırken alt tabakadan birinin başarılı olup yükselmesi çok düşük bir ihtimaldi. Moriarty ailesinin ikinci oğlu olan
William James Moriarty zekasıyla dikkat çeken bir matematik profesörüdür aynı zamanda kardeşleri Albert ve Louis ile beraber normal bir asil hayatı sürmektedir. Dışarıdan bu şekilde gözüken William ek iş olarak ihtiyacı olanların problemlerini çözen bir danışmandır. Yuukoku no Moriarty Sör Arthur Conan Doyle’ın orijinal eserine başka bir yerden bakıp, sahne ışıklarını kötü adamın üzerinde tutarak nasıl ilk ve tek “suç danışmanı” olduğunu gösteriyor.

Yuukoku no Moriarty beklediğimin daha üstünde bir anime oldu açıkçası. Sherlock Holmes serilerinde alıştığımız iyi tarafın suçu zekice çözmesi yerine kötü tarafın suçu zekice işlemesini izlemek tahmin ettiğimden daha iyiydi. Bu tür şeyleri seviyorsanız bu seriyi izlemenizi öneririm. Serinin 2. sezonu bahar 2021 de devam etmekte.

Yuukoku no Moriarty Serinin trailerını izlemek isterseniz :

 

5-) Maoujou de Oyasumi

 

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Yaşamdan Kesitler, Komedi, Doğaüstü Güçler, Büyü, Fantastik, Shounen

MyAnimeList Puanı: 8,03

Maoujou de Oyasumi
Maoujou de Oyasumi

Maoujou de Oyasumi Animenin Konusu:

İnsanlar kahkaha dolu ve mutlu bir hayat sürerken bir gün şeytan kralı ulusu karıştırmak için prensesi kaçırır. Bunu duyan halk çaresizliğe ve mutsuzluğa kapılmışken halkın kahramanı genç bir adam ortaya çıkıp prensesi kurtaracağını söyler. Bunu duyan halk kendisi için endişelnmeyi bırakıp şeytan kralının kalesi hapisanesinde dört duvar ardında hapis olan prenses için derinden kaygılanmaya başlar. O sırada prensesin aklından geçen tek şey rahat bir uyku uyumaktır.

Bu seriyi izlerken her bölümünde en az bir iki kere gülmüşümdür. Prensesin uyumak için gerçekten her şeyi yapması animeyi komik yapan şeylerden biri. Komedi tarzı seviyorsanız bu animeyi izlemenizi tavsiye ederim.

Maoujou de Oyasumi Serinin trailerını izlemek isterseniz :

 

6-) 100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru

 

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Aksiyon, Oyun, Dram, Fantastik, Shounen

MyAnimeList Puanı: 6,44

100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru
100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru

100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru Animenin Konusu:

Yuusuke Yotsuya 9. sınıfa giden sıradan bir lise öğrencisidir. Bir gün kendini ve okulundaki iki kızı miyolojik canavarların yer aldığı bilinmeyen bir dünyada bulur. Geldikleri gibi kendine “Oyunun Efendisi” diyen birisi zaman sınırlı bir görev verir. Görevi bitirmek için yola çıkan kahramanlarımız başlarına ne geleceğini bilmeden yola koyulurlar. Tüm hayatı boyunca yalnız takılan Yotsuya takım arkadaşlarıyla beraber çalışıp o dünyanın kahramanı olabilecek midir?

Oyun tarzı ve isekai tarzı animeleri seviyorsanız bu animeye bir şans verebilirsiniz. Bu türler arasında favorim olmasada nefret ettiğim bir seri olmadı. Benim için ikisinin ortasında bir yerlerde diyebilirim.

100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru Serinin trailerını izlemek isterseniz :

 

7-) Ikebukuro West Gate Park

 

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Gizem, Dram

MyAnimeList Puanı: 6,84

Ikebukuro West Gate Park
Ikebukuro West Gate Park

Ikebukuro West Gate Park Animenin Konusu:

Suçların yoğun olduğu Ikebukuro yakuzalar için bir sığınak aynı zamanda da Majima Makato’nun evidir. Arkadaşlarını korumak için Makoto polisin çözemediği meseleleri arabuluculuk yaparak çözmeye başlar. Arabuluculuk yaparken Makoto çeşitli insanlar ve onların çeşitli hikayeleriyle karşılaşır.

Gizem çözülmesi hoşunuza gidiyorsa bu animeye bakabilirsiniz. Bu serinin gizemlerini çözerken dedektiflik yaparak değil arabulucuk yaparak çözüme ulaşma söz konusu. Hatta seriye biraz devam ettiğinizde işler ilginçleşmeye başlıyor. Şahsen seriyi izlerken her bölümünü keyifle izledim.

Ikebukuro West Gate Park Serinin trailerını izlemek isterseniz :

 

8 ) Taisou Zamurai

 

Bölüm Sayısı: 11

Animenin Türü: Spor

MyAnimeList Puanı: 7,26

Taisou Zamurai
Taisou Zamurai

Taisou Zamurai Animenin Konusu:

Samurai lakaplı Aragaki Joutarou eskiden kariyerinin zirvesindeyken yaşının ilerlemesinden dolayı artık beklentileri karşılayamamaya
başlar. Beş yıl sonra 2002 yılında Joutarou hala daha bedeninin sınırlarını zorlamaya çalışmaktadır. Fakat her seferinde başarısız olur ve hiçbir
ilerleme kaydedemez. Bu durumu gören koçu Amakusa Noriyuki emekli olmasını söyler. Peki Joutarou emekli olmayı seçecek midir?

Spor tarzı animeleri seviyorsanız bu animeye bakmanızı tavsiye ederim. Ana karakterin ne olursa olsun yolunda devam etme azmi animede sevdiğim şeylerden birisi oldu.

Taisou Zamurai Serinin trailerını izlemek isterseniz :

 

9-) Inu to Neko Docchi mo Katteru to Mainichi Tanoshii

 

Bölüm Sayısı: 24

Animenin Türü: Yaşamdan Kesitler, Komedi

MyAnimeList Puanı: 7,22

Inu to Neko Docchi mo Katteru to Mainichi Tanoshii
Inu to Neko Docchi mo Katteru to Mainichi Tanoshii

Inu to Neko Docchi mo Katteru to Mainichi Tanoshii Animenin Konusu:

Matsumoto-san masum bir köpeğe ve hem tatlı hem sinsi bir kediye sahiptir. Üçü beraber yaşarken üzüntü ve mutlulukların arkası gelmez.

Anime 1 dakikalık bölümlerden oluşuyor ve çoğu bölümü komik kedi ve köpeklerin gündelik yaşamlarını konu alan tatlı bir anime kafanızı rahatlatmak istiyorsanız bu animeye bakabilirsiniz.

Inu to Neko Docchi mo Katteru to Mainichi Tanoshii Serinin trailerını izlemek isterseniz :

 

10-) Kamisama ni Natta Hi

 

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Dram, Fantastik

MyAnimeList Puanı: 6,85

Kamisama ni Natta Hi
Kamisama ni Natta Hi

Kamisama ni Natta Hi Animenin Konusu:

Narukami Youta üniversite sınavlarına girmeden önceki son yaz tatilinin sonunda kendisini ‘her şeyi bilen tanrı’ diye tanıtan bir kızla tanışır. Dikkat çekici bir üst giyen bu kız dünyanın 30 gün içinde yok olacağını söyler. İlk başta inanmayan Youta bu kızın öngörü yeteneğine birkaç kez şahit olduktan sonra kıza inanmaya başlar. Youtanın ailesi kızın onlarla kalmasına karar verdikten sonra dünyanın yok olmasından önceki eğlence dolu 30 gün başlar.

Bu animeye ilk başladığımda her bölümde karakterlerimizin hep aynı maceralardan geçeceğini düşünmüştüm fakat hiç düşündüğüm gibi olmadı. Dram türü animeler seviyorsanız bu animeye bakabilirsiniz.

Kamisama ni Natta Hi Serinin trailerını izlemek isterseniz :

Bu paylaşımımızda sizlere 2020 sonbahar yılına ait anime önerilerinde bulunduk. Daha fazla anime önerileri için Anime Önerileri adlı kategoriye göz atmayı unutmayınız. Instagram adresimizi takip ederek paylaşımlarımıza anında ulaşabilirsiniz.

5 2 Oylar
Article Rating
Abone Ol
Bildir
guest
2 Yorum
Eskiden Yeniye
Yeniden Eskiye En çok oy alan
Inline Feedbacks
View all comments
Yorgun Komutan

Sadece Jujutsu Kaisen’i izledim
Yeterince detaylı ve güzel bir yazı olmuş eline sağlık

2
0
Yorum Yapmak ve Görüntülemek İçin Tıklayınızx