Given Anime İnceleme

Önce kısaca konu ve karakterlerden bahsedip ardından inceleme yapacağım. Given anime inceleme:                                            

Given Anime İnceleme

 

Given hakkında:

 

Given, 2019 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Tek sezon ve on bir bölümden oluşan hem ağlatan hem güldüren bir müzik konulu shounen ai bir animedir.

 

 

 

 

Kısaca konu ve karakterler :

Sevgilisi Yuki’nin ölümünden sonra Mafuyu adlı karakterimiz sevgilisinin gitarını çalmayı öğrenmek ister. Bunun için liseli olmasına rağmen iki üniversite öğrencisiyle bir müzik grubunda olan Uenoyama’nın yardımını ister. Uenoyama gitar çalmayı kendi çabalarıyla öğrenmiştir ve bu işte fazlasıyla yeteneklidir ama yine de başlarda Mafuyu’ya gitar öğretmeye sıcak bakmaz. Tabii sürekli kedi yavrusu gibi etrafında dolanan Mfuyu’ya dayanamaz ve sonunda gitar öğretmeyi kabul eder. Ardından Mafuyu’nun çok güzel bir sesi olduğunu fark ederler. Bunun üstüne Uenoyama onu müzik gruplarının çalıştığı yere götürür ve gruba katılmasını ister. Bu ani davet ise Mafuyu’yu haliyle şaşırtır.

Grubun diğer iki üyesi: Akihiko Kaji ve Haruki Nakayama da Mafuyu’nun gruba girmesine sıcak bakar. Mafuyu, Uenoyama’yı biraz uğraştırsa bile sonunda gruba dahil olur ve yeni bir şarkı yazmaya başlarlar. Mafuyu, şarkının sözlerini yazmak isterken aynanda gitar öğrenmeye devam eder. Sonunda sahne alacakları gün geldiğinde yazdıkları ve Mafuyu’nun son anda seslendirmeye karar verdiği Fuyunohanashi adlı şarkı fazlasıyla beğenilir ve onları belli bir kesimde ünlü hale getirir. Bu sırada birbirilerinden hoşlandıkları açıkça belli olan Mafuyu ve Uenoyama da sevgilerini daha fazla içlerinde tutamaz ve hayranlarından gizli olsa da bir ilişkiye başlarlar.Given Anime İnceleme

Nedensiz bir şekilde yan karakterleri fazlaca sevme sorunsalım olduğu için keman dahisi Ugetsu hakkında da bir şeyler yazmak istedim. Başta fazla dikkat etmesem bile Akihiko’nun hem kemanı bırakma hem de Ugetsu’ya aşık olma nedenini anlatırken söylediği ” Ugetsu’nun olağanüstü olmasından değildi. Herkes gibi duyguları vardı fakat insanlara göre kalbi ve hislerinin büyüklüğü devasa ve eziciydi. Sanki hayatta olmak ona acı veriyordu. Mutluluk, keder ve acı… Hepsi Ugetsu için katlanarak artıyordu ve bu duyguları normal bir insanın yaşayabileceğinden daha derinden yaşıyordu.” cümlelerini duyduktan sonra Ugetsu tüm serideki favori karakterim haline geldi ama maalesef onunla ilgili istediğim kadar bilgiye sahip değilim.

 

 

 Given Anime İnceleme

Şimdiye kadar okuduğum ve izlediğim dram adı verilen şeylerle kıyaslanabilecek kadar büyük bir drama sahip olmasa bile bence duyguyu ve özellikle Mafuyu’nun yaşadığı acıyı izleyene aktarabiliyor. Hala Fuyunohanashi dinlediğimde üzülüyorum ve ben bunu onlar için başarı sayarım. Şimdi konu olarak bence gayet güzel özellikle bunun müzik ağırlıklı bir anime olduğunu düşünürsek. Ama yine de hikayede biraz eksikler olduğunu düşünüyorum. Müzik olayının benim için önemli bir yer kaplaması sayesinde sanırım bu anime de ilk izlediğimde çok hoşuma gitmişti. Mafuyu, Uenomaya ilişkisi de bence gayet hoş işlenmiş ama onları izlerken ben bile Yuki’yi düşünmeden edemedim. Yuki’nin gerek ölümünü gerek ölmeden önce Mafuyu ile yaşadıklarını daha fazla görmek isterdim bu sayede hem şarkıyı daha derinden anlardık hem de Mafuyu’yu daha da iyi tanımış olurduk.

Konusu çok derin olmadığı için sanırım söylemek istediğim her şeyi söyledim. Müzik seven biri olarak bir müzik animesinden beklediğim her şeye sahipti . Yine izlediğim için memnunum ve Fuyunohanashi dinlemeye de devam edeceğim.

Twitter Hesabımızı Takip Ediyor Musunuz?

5 1 Oy
Article Rating
Abone Ol
Bildir
guest
3 Yorum
Eskiden Yeniye
Yeniden Eskiye En çok oy alan
Inline Feedbacks
View all comments
ceylın

bısey sorucam yuki nasıl öldu anımede gecıyo muydu yoksa ben mı kacırdım

OhayoPokko

Hayır maalesef 🙁 sadece ölüm zamanından önce ne yaşandığı ve arkasından yapılan cenaze gösteriliyor.

. .

Ağzına içki sürmeyen yuki o gün sarhoş iken kendini asarak intihar ediyor bunu gören mafuyu için fazla üzücü

3
0
Yorum Yapmak ve Görüntülemek İçin Tıklayınızx