2021 Kış Sezonu Anime İnceleme ve Öneri

Herkese merhaba bu yazımda 2021 kış sezonunda çıkan yeni animeleri önerdim. Keyifli okumalar.

2021 Kışın Çıkmış En İyi Animeler

Bu başlık altında 2021 yılı kış aylarında çıkmış en iyi animeler listesini sergileyeceğiz. Paylaşımızda göremediğiniz fakat çok sevdiğiniz animeler olursa yorumlarda belirtebilirsiniz.

1-) Wonder Egg Priority

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Dram, Fantastik, Psikolojik

MyAnimeList Puanı: 8,14

Wonder Egg Priority

Wonder Egg Priority’nin Konusu:

En yakın arkadaşının intiharından sonra ne yapacağını bilemeyen Ai Ooto bir gece ortalıkta dolaşırken nereden geldiğini bilmediği bir ses duyar. Ses tatlı dilini kullanarak Ai’yi bir çeşit yumurta almaya ikna eder. Yumurtayla ne yapacağını bilmeyen Ai yumurtayı öylece bırakarak uykuya dalar. Uyandıktan sonra kendini okulunda bulan Ai ne olduğunu anlamaya çalışırken yine aynı sesi duyar. Ses bir şey açıklamadan sadece yumurtayı kırmasını söyler. Ai bir sinirle yumurtayı duvara fırlatır. Yumurta fırlatmanın etkisiyle kırılır, bir anda büyümeye başlar ve bir süre sonra patlar. Ai hala daha neler olduğunu anlamaya çalışırken yumurtanın içinden bir kız çıkar. Kendini bir anda aksiyonun içinde bulan Ai’yi daha ne maceralar beklemektedir?

Bu seriye başlarken hakkında hiçbir şey bilmiyordum ve açıkçası çok fazla bir beklentim yoktu fakat şaşırtıcı bir şekilde beklentilerimin daha ötesinde bir anime ile karşılaştım. Animasyonuyla işlediği konularla karakter tasarımlarıyla çok hoşuma giden bir seri oldu. Eğer psikolojik, fantastik ve dram tarzı animeler izlemeyi seviyorsanız size Wonder Egg Priority’i öneririm

Wonder Egg Priority’nin Trailerı:

 

2-) SK∞

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Komedi, Spor

MyAnimeList Puanı: 8,04

SK∞

SK∞’nin Konusu:

Lise öğrencisi Reki Kyan kaykaya binmeyi çok sevmektedir. Gece olduğunda S’ye, içinde insanların ciddi  yaralar aldığı yasadışı yarışların yapıldığı bir maden, gider. Bir gün Reki’nin sınıfına yarı kanadalı yarı japon daha önce hayatında hiç kaykaya binmemiş Langa Hasegawa transfer öğrenci olarak gelir. Bu ikilinin bir şekilde yolları kesişir ve Reki, Langayı S’ye götürür. Langa S‘ye gittikten sonra kendini bir anda kaykay dünyasında bulur.

SK∞’ye başlamadan önce sadece alta koyduğum fragmanı izlemiştim ve izledikten sonra serinin Free! ve Banana Fish’in yönetmeni, Code Geass: Lelouch of the Rebellion’un senaristi tarafından yapıldığını görünce açıkçası seriye karşı beklentilerim ister istemez arttı. Seri bittikten sonra beni hayal kırıklığına uğrattığını söyleyemem. Konunun işlenişi ve animasyonu güzeldi. Eğer spor ve komedi tarzı serileri seviyorsanız bu seriye bir bakabilirsiniz.

SK∞’nin Trailerı:

3-) Kemono Jihen

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Aksiyon, Gizem, Şeytanlar, Doğaüstü Güçler, Shounen

MyAnimeList Puanı: 7,45

Kemono Jihen

Kemono Jihen’in Konusu:

Kohachi Inugami esrarengiz olayları araştıran bir dedektiftir. Bir gün ücra bir dağ köyünde hayvan cesetleri ortaya çıkmaya başlayınca Inugami’yi çağırırlar. Inumagi olay üstünde çalışırken köylüler tarafından dışlanan, “Dorota-bou” lakabı verilen bir çocukla tanışır ve kendisine araştırmasında yardım etmesini ister. Cesetlerin ardındaki sırlar ortaya çıkmaya başladıkça Inugami aynı zamanda Dorota-bou hakkında da ilginç şeyler keşfetmeye başlar.

Bu seriyi ilk defa bir fragmanından görmüştüm ve gördüğüm anda çizim stiliyle beni kendine çekmişti. Ama seriye karşı çok fazla bir beklentim olmamıştı. Bu düşüncelerim 1. Bölümü izledikten sonra değişti ve kış döneminin sevdiğim animelerinden biri oldu. Eğer gizem, aksiyon veya doğaüstü güçler tarzı konuları olan animeler izlemeyi seviyorsanız Kemono Jihen’i izleyebilirsiniz.

Kemono Jihen’in Trailerı:

4-) Jaku-Chara Tomozaki-kun

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Dram, Romantizm, Okul

MyAnimeList Puanı: 7,23

Jaku-Chara Tomozaki-kun

Jaku-Chara Tomozaki-kun’un Konusu:

Fumiya Tomozaki Trakfam veya diğer ismiyle Attack Families adlı bir online oyunda Japonya birincisidir. Fakat birinciliğinin yanında sosyal ilişkileri berbattır ve bu yüzden zamanla gerçek hayatın dünyanın en kötü oyunlarından biri olduğuna inanmaya başlar. Bir gün Trackfam’de Japonya ikincisi olan kişiyle buluşma kararı alır. Oyundaki adı NO NAME olan bu kişi Tomozaki’nin aksine gerçek hayat adlı oyunda çok iyi bir oyuncudur ve ona göre gerçek hayat, Trakfam’den sonra dünyanın en iyi oyunlarından birisidir. NO NAME Tomozaki’nin sosyal ilişkilerini gördükten sonra ona gerçek hayat oyununda nasıl daha iyi bir oyuncu olacağını ve hayatın gerçekten güzel bir oyun olduğunu göstermeye karar verir. Peki Tomozaki’nin hayat üzerine olan bu fikirleri değişecek midir?

Bu seri izlerken çok bayıldığım bir seri olmadı açıkçası. İzlerken bazen beni sıktığı zamanlar olsa da çok berbat bir seri değildi. Eğer oyun oynamayı seviyorsanız, ve bu tarz seriler hoşunuza gidiyorsa bu seriye bir göz atabilirsiniz.

Jaku-Chara Tomozaki-kun’un Trailerı:

5-) Tenchi Souzou Design-bu

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Yaşamdan Kesitler, Komedi, Fantastik, Seinen

MyAnimeList Puanı: 7,17

Tenchi Souzou Design-bu

Tenchi Souzou Design-bu’nun Konusu:

Cennet hayvan tasarım bölümü tanrının istekleri doğrultusunda günlük olarak yeni hayvanlar tasarlayan bir bölümdür. Shimoda, tanrı ve cennet hayvan tasarım bölümü arasında arabuluculuk yapan, yeni atanmış bir melektir. Bu işi yaparken iş arkadaşlarının tanrının istekleri üzerine yaşam formlarını oluşturmak için ilginç fikirlerin çıkmasına tanık olur. Bu seri hayvanlarla alakalı birçok soruya cevap veriyor.

Bu seriye ilk başladığımda ne ile karşılaşacağım hakkında en ufak bir fikrim yoktu açıkçası çizimleri ilgimi çektiğinden bir göz atmıştım. Ama ilk bölümü izledikten sonra işlenilen konu ilgimi çekti ve izlemeye devam ettim. Hayvanlar hakkında bilgiler veren güzel bir seri. Hayvanlara ilginiz varsa ve bu tarz öğretici animeler hoşunuza gidiyorsa bu seriyi izlemenizi öneririm.

Önemli not: Ben bu seriyi izlerken maalesef en fazla 5. bölümüne kadar türkçe çevirisini bulabildim ondan sonrasını ingilizce altyazılı olarak izledim. Eğer bu seriye başlayacaksanız aklınızda bulunsun.

Tenchi Souzou Design-bu’nun Trailerı:

6-) Kai Byoui Ramune

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Komedi, Psikolojik, Doğaüstü Güçler, Shounen

MyAnimeList Puanı: 7,16

Kai Byoui Ramune

Kai Byoui Ramune’nin Konusu:

İnsanların kalpleri olduğu sürece acı çekecek insanlar da olacaktır. “Garip” bir şey akıllarına girer ve gizemli bir hastalık kendini açıkça gösterir. “Gizemli hastalık” olarak bilinen bu hastalık çoğu insan tarafından bilinmese de gerçekten var. Doktorumuz Ramune çoğu zaman rahat hareket eden ağzı bozuk ve doktor gibi bile görünmeyen birisidir. Bu seride modern tıbbın tedavi edemediği bu gizemli hastalıklarla uğraşan bir doktor ve asistanının hikayesini izleyeceksiniz.

Bu seri daha çok insanların psikolojilerine ve sorunlarına dikkat çeken bir seri. Animasyonuyla karakter tasarımlarıyla güzel bir seriydi. Eğer siz de doğaüstü güçler ve psikolojik türüne animeler izlemeyi seviyorsanız Kai Byoui Ramune’ye bir bakmanızı öneririm.

Kai Byoui Ramune’nin Trailerı:

7-) Skate-LeadingStars

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Komedi, Dram, Okul, Spor

MyAnimeList Puanı: 6,38

Skate-LeadingStars

Skate-Leading☆Stars’ın Konusu:

Kensei Maeshima, çocuk artistik buz pateninde adeta bir dehadır. Fakat kendisine rakip olarak gördüğü Reo Shinozaki, onun yeteneklerini görmezden gelince ansızın bu sporu yapmayı bırakır. Bu günlerde Inodai Lisesinde okuyan Maeshima atletik yeteneklerini diğer spor takımlarına yardım etmek için kullanır. Fakat hiçbirine resmi bir şekilde katılmaz. Bir gün Shinozaki tekli artistik buz pateninden takım bazlı olan “Skate-Leading” adlı spora geçiş yapacağını açıklar ve geçen senenin Grand Prix şampiyonu olan St. Clavis Gakuin Lisesine katılır. Shinozaki ile gizemli bir bağlantısı olan Hayato Sasugai, Maeshima’yı Skate-Leading’e geçiş yapması için ikna eder. Maeshima’nın Inodai Skate-Leading Klübüne ani katılımı klüp üyeleri tarafından  kabul edilmez. Tekli artistik buz pateninde çok iyi olmasına rağmen Maeshima Skate-Leading’in olmazsa olmazı olan takım çalışmasından yoksundur. Maeshima’nın asabi ve sabırsız tavırları, istikrarsız buz pateni performansı ve bazı takım üyeleriyle olan karmaşık geçmişi ile birlikte kulüp üyeleri Maeshima’nın takıma iyi bir uyum sağlayacağını düşünmezler.

Skate-Leading☆Stars öylesine başladığım bir seriydi ve beni bir şekilde sonuna kadar sürüklemeyi başardı. Hoşuma giden bir seri oldu. Eğer spor tarzı animeler seviyorsanız bu seriye bakabilirsiniz.

Skate-Leading☆Stars’ın Trailerı:

8- ) 2.43:Seiin Koukou Danshi Volley-bu

Bölüm Sayısı: 12

Animenin Türü: Dram, Okul, Yaşamdan Kesitler, Spor

MyAnimeList Puanı: 6,21

2.43:Seiin Koukou Danshi Volley-bu

2.43:Seiin Koukou Danshi Volley-bu’nun Konusu:

Dahi pasör Kimichika Haijima Tokyo Ortaokulu Voleybol Kulübü’nde bir kazaya sebep olduktan sonra memleketi Fukui’ye geri döner. Orada yeteneklerinden habersiz olan çocukluk arkadaşı Yuni Kuroba ile karşılaşır. Haijima, Kuroba’nın yeteneklerini fark eder ve Kuroba’nın yıldız oyuncu olduğu yeni bir takım oluşturmaya çalışır. Bazı olaylar yaşadıktan sonra yolları ayrılan Kuroba ve Haijima lisenin ilk yılında Seiin Lisesine girerler ve tesadüfen voleybol kulübünde tekrar karşılaşırlar. Takım kaptanı Shinichirou Oda ve yardımcı kaptan Misao Aoki’nin desteğiyle birlikte Seiin bahar turnuvasının ön elemelerini geçip Fukui’yi temsil etme hayalini kurarlar. Peki bu amaç doğrultusunda yollarına ne çıkarsa çıksın üstesinden gelip Fukui’yi temsil edebilecekler mi?

Baştan şunu söylemem gerekir ki eğer Haikyuu izlediyseniz ve bu seriyi Haikyuu gibi bir seri izlemek için izleyecekseniz izlemenizi önermem. Açıkçası ben bu serinin ilk trailerını gördükten sonra Haikyuu gibi bir voleybol animesi daha izleyeceğim için heyecanlanmıştım ve beklentilerimi yüksek tutmuştum. Fakat nedense bu seriden Haikyuu’dan aldığım tadı bir türlü alamadım. Bu seri için berbat diyemem ama çok iyi bir seri de değil benim için. Ama belki siz sevebilirsiniz. Eğer spor, dram tarzı animeleri seviyorsanız bu seriye bir bakabilirsiniz.

2.43:Seiin Koukou Danshi Volley-bu’nun Trailerı:

9-) Horimiya

Bölüm Sayısı: 13

Animenin Türü: Yaşamdan Kesitler, Komedi, Romantizm, Okul, Shounen

MyAnimeList Puanı: 8,27

Horimiya

Horimiya’nın Konusu:

Kyouko Hori ve Izumi Miyamura aynı sınıfta okuyan birbirinden zıt iki kişidir ve ikisininde insanların bilmelerini istemedikleri sırları vardır. Hori’nin ailesi genelde evde olmadığından okuldan sonra hem küçük erkek kardeşine bakmakta hem de ev işlerini yapmaktadır. Öbür yandan Miyamura sınıfta içine kapanık bir otaku olarak gözükse de aslında okul dışında bambaşka bir kişiliğe sahiptir. Vücudunda okulda kimseye göstermediği piersingler ve dövmeler bulunur. Bu ikili tamamen tesadüfen karşılaşır ve birbirlerinin sırlarını istemeden öğrenir. Bu seride birbirleri ile hiç alakalı olmayan bu iki zıt insanın yakınlaşma hikayesini izleyeceksiniz.

Horimiya animasyonunu sevdiğim ve izlerken eğlendiğim, romantik-komedi türünde bir seri. Açıkçası izlerken beni çok sıkan bir seri olmadı. Bölümleri öyle akıp gitti. Siz de romantik-komedi türü animeler izlemeyi seviyorsanız Horimiya’yı izleyebilirsiniz.

Horimiya’nın Trailerı:

10-) Kumo Desu ga,Nani ka?

Bölüm Sayısı: 24

Animenin Türü: Aksiyon, Macera, Gizem, Komedi, Büyü, Fantastik

MyAnimeList Puanı: 7,31

Kumo Desu ga,Nani ka?

Kumo Desu ga,Nani ka?’nın Konusu:

Kahraman ve Şeytan Kralı’nın birbirine karşı savaştığı dünyada bir gün muazzam büyüklükte bir büyü dünyaların üzerinden geçerek belli bir lisenin belli bir sınıfında patlar. O gün o sınıfta bulunan herkes ölür ve başka bir dünyada soylu, prenses ve diğer prestijli geçmişi olan insanlar olarak reenkarne olur. Diğerleri kadar şanslı olmayan bir kız bu dünyada en güçsüz örümcek türü olarak reenkarne olur. Hayatı birçok kere tehlikeye girse bile ortama hemen adapte olmayı başaran bu kız yavaşça yeni gittiği dünyanın tıpkı bir RPG’ye benzeyen sistemine alışmaya başlar. Güçlendikçe daha iyi bir yaşam sürme amacına doğru, tüm azmiyle, ilerler. Bu seride örümcek olarak reenkarne olup hayatta kalmak için elinden gelenin en iyisini yapan bir kız izleyeceksiniz.

Kumo Desu ga, Nani ka? kış döneminde severek izlediğim seriler arasındaydı. Animasyonunda arada CGI kullanılsa da açıkçası izlerken beni çok rahatsız etmedi. Eğer isekai, aksiyon ve fantastik türlerinde animeler izlemek hoşunuza gidiyorsa bu seriyi izlemenizi tavsiye ederim.

Kumo Desu ga,Nani ka?’nın Trailerı:

Eğer 2020 sonbahar sezonunda çıkan animeler hakkında bilgi edinmek isterseniz altta bulunan linke tıklayıp o yazımı da okuyabilirsiniz.

._.

0 0 Oylar
Article Rating
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Yorum Yapmak ve Görüntülemek İçin Tıklayınızx